Torsdag
25 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 2 matcher
Lördag
06 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 2 matcher
Söndag
14 Mar 1 match
Söndag
21 Mar 1 match
Onsdag
31 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match

Hedersam förlust i epilogen.

13 mars 2021 22:30
Herr

Marcus Larsson: - Vi har blivit grymt straffade


Som väntat så kunde vi inte rå på seriesegrarna Storvreta, men vi gjorde en bra match och var länge med i matchen. 8-12 (3-4 4-3 1-5) stod det på resultattavlan när den sista slutsignalen i SSL ljöd. Det var först i tredje perioden som gästerna kunde sakta men säkert dra ifrån.

Första perioden minns man mest för att Marcus Larsson stod för alla tre hemmamålen, ett äkta hattrick alltså! Frågan är om någon lyckats med det mot just Storvreta förut?

I andra höll vi spelet väl uppe också och 7-7 på tavlan bäddade för en kul tredje!

Men vi orkade inte hålla spelet uppe riktigt i tredje och när vi hade väldigt fina lägen och inte fick in bollen så kontrade gästerna och gjorde mål. Detta hände flera gånger, tyvärr. Men summa sumarum så gjorde alla i laget en väldigt bra och gedigen insats.

**Ja du, nu är det över för den här gången Larsson..kommentar.. **

-Ja så är det, det var kul så länge de varade. Synd att vi inte kunde göra det bättre.

3 kassar i första perioden..när hände det senast?

-Ja du bra fråga, men det måste varit för ett år år sedan när man spelade i div 4.

Hur summera du säsongen?

-Vi har varit med i många matcher men vi har blivit grymt straffade på våra misstag samtidigt som vi inte lyckats straffa motståndarna. Det är väl lite så det känns. Det känns konstigt att säga detta då vi gjort 170 mål. Men vi har gjort för lite mål när det behövts som mest. Det i kombination med brist på rutin tror jag tyvärr är en bidragande orsak till att vi får ta och börja om i allsvenskan.

Vad behöver vi bli bättre på för att bli ett ettablerat SSL lag?

-Vi behöver bli bättre på allt, men nu har vi varit uppe ett år och det har varit väldigt lärorikt på många sätt. Nu vet vi vad som krävs för att stanna nästa gång för vi ska upp igen.

Vad hittar du på nu när säsongen är över?

-Nu kommer jag ta de lite lugnt nån vecka och låta kroppen vila lite. Och umgås mycket med familjen. Har även lite projekt i huset jag ska jobba med. Sen får man börja hålla igång lite på egen hand innan vi drar igång igen.

Enl uppgift så har du skrivit på ett nytt kontrakt..stämmer det?

-Ja det stämmer, känner fortfarande att jag har mycket kvar att ge. Och jag har väldigt bra stöd hemifrån så det är väldigt kul.

Tack Marcus och vi ser fram emot att få följa dig nästa säsong också!

Priset till matchens lirare skänkt av **Runes Bil ** gick givetvis Marcus och i Storvreta till Liam Åström.

För Storvreta börjar nu slutspelet och det skulle förvåna mig om inte det är dom som kommer stå överst på pallen när röken har lagt sig. Vi säger i alla fall lycka till!

Nu är SSL äventyret över för den här gången. Det har varit otroligt tufft men roligt och trots många motgångar så har grabbarna kämpat på och hållt humöret uppe. Det hade ju förstås varit väldigt kul att fått vara kvar men just nu så räcker vi inte till riktigt, det är bara att inse. Vi kommer dock inte att lägga oss ner och dö utan nu börjar arbetet med att bygga nästa års trupp och med Micke Hill som kapten på skeppet så känns det riktigt tryggt och bra.

Vi vill också passa på att tacka alla ni suppotrar, sponsorer och funktionärer som trots läget som varit stötat oss. Vi är så glada och tacksamma för det!

Matchfakta: https://www.innebandy.se/statistik/sasong/38/serie/28328/match/1025510

Se alla actionbilder tagna av Mats Olofsson: https://habobild.se/2021-03-13-fagerhult-habo-ib-storvreta-ibk/