Fredag
08 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Onsdag
03 Feb 1 match
Måndag
08 Feb 1 match
Fredag
12 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Torsdag
25 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match

Välkommen Rasmus

25 april 2022 10:00
Herrtruppen

Truppbygget börjar ta form och det är med stor glädje vi kan avslöja att Rasmus Mäkinen valt att skriva på för Fagerhult Habo IB.


-I Rasmus har vi hittat en ung spelare som redan nu visat att han spetsegenskaper som kommer tillföra delar till vårt spel som vi saknat tidigare. Han kommer komplettera vår redan starka forwarduppsättning på ett mycket bra sätt. Kul att vårt upplägg kunde locka honom till Fagerhult Habo i konkurrens med flera andra klubbar, kommenterar tränare Mikael Hill

Rasmus Mäkinen började karriären i Linköpings IBK och gick därifrån vidare till Ledbergs IB.
F. Ledberg var också klubben han tillhörde när han blev uttagen i det svenska U19-landslaget hösten 2020. Inför fjolårssäsongen blev det flytt till Umeå och IBK Dalen i SSL. Sejouren i Dalen sattes dock på paus under hösten och landade i en utlåning till Onyx IBK säsongen ut.

-Den här pusselbiten gör att vi fortsatt mönstrar en riktigt stark forwardsbesättning. I Rasmus får vi en kraftfull och fysisk spelare med ett grymt bra skott. Hans intensitet, där han är duktig på att spela med hög press blir också en tillgång för oss. Vårt mål är att hjälpa honom att ta ytterligare kliv i sitt spel, det i sin tur kommer leda till att vi blir än mer svårslagna, fortsätter Hill.

Rasmus Mäkinen tillhörde alltså IBK Dalen under säsongsinledningen men avslutade med Onyx. Nu väljer han valt att flytta söderut för att ansluta till Fagerhult Habo IB.

−Valet föll på Fagerhult Habo då jag gillar sätter de spelar på samt att det är en klubb med höga ambitioner, berättar Rasmus Mäkinen.

Rasmus kommer under första året att vara på lån från IBK Dalen och hans målsättning är hög.

-Personligen så vill jag bidra med mycket fart både i spelet med och utan boll samt vara ett ständigt hot för målvakten i andra laget. Jag har fortfarande bitar i mitt spel som jag vill utveckla och där känns Fagerhult Habo som en klubb där det finns bra förutsättningar för att göra det med en bra trupp och ledarstab. Sen ser jag fram emot att komma in i gänget och bli en del av laget, avslutar han.

På frågan om vad som mer är på gång gällande truppen så ger Hill en tydlig indikation på att mer kommer hända snart.

-Nu kan vi bocka av ett av de prioriterade områdena som vi hade och jag vill passa på att tacka IBK Dalen för ett proffsigt bemötande i samband med att lösa Rasmus trots att han är kontrakterad. Nu jobbar vi vidare och man ska som supporter till Fagerhult Habo inte behöva vänta allt för länge innan vi hörs igen.