Lördag
22 Jan 1 match
Måndag
07 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Onsdag
23 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Fredag
09 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Tisdag
25 Okt 1 match
Onsdag
02 Nov 1 match
Fredag
18 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match

Dubbla förlängningar i herrlaget

19 maj 2022 08:00
Herrtruppen

Fagerhult Habo IB har förlängt kontrakten med ytterligare två spelare från förra säsongens trupp. Det är de båda högerskyttarna Alexander Snäll och Ulrik Weidman som gjort klart med en fortsättning i rött och svart.


Både Snäll och Weidman växte ut till viktiga brickor i lagbygget under säsongen och var tongivande på sina respektive positioner. Nu står det klart att det blir en förlängning för de båda.

-Både Alex och Ulrik kom in i fjolårssäsongen med liknande förutsättningar fast med helt olika bakgrunder. Alex som en spelare som höll på att etablera sig i A-truppen och Ulrik som kom från en skadedrabbad säsong och som skulle återetablera sig som startspelare. Det visade sig gå alldeles utmärkt och båda två visade sig bli oerhört viktiga för oss och vi räknar med att deras roller kommer bli tydligare under de kommande åren, kommenterar Andreas Linderum, sportchef i Fagerhult Habo IB.

Det är två spelare med defensiven som sitt adelsmärke där Ulrik Weidman noterades för 8 poäng (5+3) på 21 matcher och Alexander för 3 poäng (1+2) på 22 matcher. Linderum har följande att säga om Alexander Snäll.

-Alex är en egen produkt som haft en stigande kurva de senaste åren och som nu fick förtroendet med mycket speltid vilket, framförallt, under säsongens andra halva gjorde att han lyfte ordentligt. Tränarstaben var väldigt tydliga med hur nöjda dom var med hans framsteg och vi är övertygade om att han kommer att lyfta ytterligare nivåer framöver.

-Ulrik Weidman är en mer rutinerad herre och på så vis viktig även när det gäller erfarenhet och ledarskap. Även här var riktlinjerna från tränarstaben tydliga gällande Ulriks framtid. Det är en spelare som betyder mycket ute på planen med sitt lugn och sitt spelsinne, en grymt bra tvåvägsspelare. Men det går heller inte bortse från hans ledaregenskaper som betyder mycket för oss.

Gällande truppbygget i övrigt så har Linderum följande att förtälja.

-Vi är i gång igen med den gemensamma träningen vilket är kul. Truppen känns väldigt hungrig och målinriktad precis som det skall vara. Gällande truppens utformning så har vi fortfarande någon plats att fylla och vi har några bollar i luften med spelare som kan tillkomma. Vi räknar med att plocka ner dom så fort som möjligt. Med det sagt så har vi ingen tidslinje vi följer med en deadline så vi jobbar på enligt plan.