Fredag
08 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Onsdag
03 Feb 1 match
Måndag
08 Feb 1 match
Fredag
12 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Torsdag
25 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match

Malte Tjerngren ny målvakt i herrtruppen

27 april 2022 10:00
Herrtruppen

Målvaktsuppsättningen inför säsongen 22/23 är nu helt klar. Malte Tjerngren, senast i Åby IBK, blir den som tillsammans med Johan Ringqvist bildar målvaktsduo i herrlaget.


-Nu vet vi att vi fortsatt kommer att ha väldigt bra klass på målvaktssidan. Fagerhult Habo IB har knutit upp Malte Tjerngren och med det känner vi oss trygga med att ha säkrat upp målvaktssidan för en tid framöver. Vi fick upp ögonen för Malte i samband med höstens hemmamatch mot Åby där han var fantastiskt bra och i stort sett på egen hand såg till att matchen var jämn, Det är en mycket talangfull målvakt som kom till Åby till förra året och jobbade sig till förstaplatsen under vinterns gång. Det ska bli spännande att följa och se hur Malte kommer utvecklas och vad han kommer att uträtta tillsammans oss, berättar sportchefen Andreas Linderum.

22-årige Malte Tjerngren inledde sin innebandykarriär i Bergs IK men har också prövat vingarna hos Ledberg IBF och Solfjäderstadens IBK innan han inför den senaste säsongen tog chansen att spela allsvenskt med Åby IBK. Nu tar han ett lite längre kliv och valet att fortsätta innebandykarriären i just Fagerhult Habo IB hängde först och främst på de sportsliga förutsättningarna.

-Jag är i ett skede av min karriär där jag vill spela i en klubb med höga ambitioner och spela matcher i toppskiktet av tabellen och positiva kvalmatcher. Det var viktigt för mig att flytten skulle innebära goda förutsättningar för detta både på kort och lång sikt. När Fagerhult Habo IB hörde av sig och berättade om sin kartläggning av mig och ambitionerna man har med föreningen och laget så kändes det direkt väldigt lockande. I slutändan blev valet självklart, avslöjar Malte Tjerngren och fortsätter.

-Jag förväntar mig att vi ska ha ett starkt lag som slåss om en av de två platserna för avancemang till SSL. Fagerhult Habos mål skall vara att ta klivet upp i finrummet igen. Det finns inget annat. Det är den ambitionen som jag själv har och en utmaning som jag ser fram emot. Jag förväntar mig att jag, tillsammans med Johan Ringqvist skall vara sista utposter som skapar den trygghet som Fagerhult Habo behöver för att målet ska uppfyllas, avslutar Tjerngren.