Söndag
14 Mar 1 match
Söndag
21 Mar 1 match
Onsdag
31 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Fredag
20 Aug 1 match
Onsdag
25 Aug 1 match
Fredag
27 Aug 1 match
Tisdag
31 Aug 1 match
Söndag
05 Sep 1 match
Tisdag
07 Sep 1 match
Lördag
11 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Söndag
26 Sep 2 matcher
Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Lördag
06 Nov 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Onsdag
10 Nov 1 match
Torsdag
11 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 2 matcher

Uppstart för vår interna tränarutbildning

17 maj 2021 12:30
Utbildning

Onsdagen den 19/5 går startskottet för Fagerhult Habo IBs interna tränarutbildning. Utbildningen som är tänkt att hållas under återstående del av 2021 är en satsning på klubbens egna ledare. Fem tillfällen med olika teman är planerade och uppstart sker alltså redan nu på onsdag. Ansvarig från klubbens håll är Mikael Hill som har följande att berätta.


-Jag fick förklarat för mig i vintras att det finns en efterfrågan bland våra ledare att förkovra sig i sina ledarroller. Tanken är att vår interna utbildning ska fungera som ett komplement till SIBFs och RF-SISUs ledarutbildningar. Genom deras utbud så får man ett bredare material att jobba med som är jättebra och som jag varmt kan rekommendera.

Vad är då vitsen med att starta upp en egen utbildning på hemmaplan? Blir det inte ”kaka på kaka”?

-Nej, det tycker jag inte, fortsätter Hill. Som jag nämnde så skall vår egna utbildning ses som ett komplement till redan, från centralt håll, befintliga utbildningar. Vi har försökt lyssna in från ledare i klubben vad det finns för behov och önskemål för att därigenom skapa ett paket som blir attraktivt och lättillgängligt. Vi inleder på onsdag där temat för kvällen blir ledarskap för därefter bli mer innebandyspecifika under de kommande tillfällena.

Kan du berätta mer om upplägget och varför vi kör igång redan i maj? Det är ju trots allt ganska långt kvar tills innebandysäsongen kickar igång på riktigt.

-Och det är precis det som är poängen. Tanken är att använda sommarmånaderna på ett smart sätt. Nu finns det tid på ett annat sätt att jobba med utbildning än under säsongen och förhoppningsvis ger vi våra ledare en dos inspiration och fyller samtidigt på med kunskap innan det är dags att köra igång i slutet av sommaren.

Vi kommer ha tre träffar under sommaren där vi startar med ledarskap på onsdag. Andra tillfället genomförs i juni där rubriken är träningsmetodik, konkreta tips på hur man lägger upp sina träningar. Sen gör vi uppehåll i juli innan vi är tillbaka i augusti. Jag själv kommer hålla i valda delar och vi kompletterar med inbjudna gäster som är specialister på de ämnen de kommer att prata om.

Till första tillfället kommer också de spelare som skall vara med som instruktörer på våra camper i sommar bjudas in så det blir ett stort gäng vilket är kul. Totalt kommer vi bli 40-50 personer till första tillfället.

Du nämnde fem olika teman och du har också varit inne på gäster som ska hålla i delar av utbildningen. Vad kan du berätta?

-Precis. Ledarskap, Träningsmetodik, Skadeförebyggande träning, Målvaktsträning och Individuell träning är de områden vi planerat för att ha med under året. Som jag uppfattat det så är det här områden där det finns mest efterfrågan.

Vi inleder som sagt på onsdag med ledarskap och utbildningen genomförs via Teams. Kvällen är uppdelad på två pass där jag själv håller i första halvan med Ledarskap – (Ledare – Ambassadör – Förebild) som rubrik. Därefter tar Viktor Fransson över och här får vi ta del av erfarenheter från en person med mycket kunskap gällande ledarskap. På hans cv finns mångårig erfarenhet från ledar- och grupputveckling, barn- och ungdomsverksamhet i Hovslätts IK samt huvudansvarig för All Star Camp.

Rubriken för Viktors pass är Goda Vanor & att agera som en förebild. Det här kommer bli ett väldigt intressant pass som jag tror kommer bli en kanonbra start på vårt utbildningspaket, avslutar Hill.

Har du inte anmält dig ännu så gör du det till [email protected]

Utbildningsplan 2021:

19/5 Ledarskap – Viktor Fransson/Mikael Hill
14/6 Träningsmetodik Augusti Skadeförebyggande träning
September Målvaktsträning
Oktober Individuell träning