Onsdag
25 Aug 1 match
Fredag
27 Aug 1 match
Tisdag
31 Aug 1 match
Söndag
05 Sep 1 match
Tisdag
07 Sep 1 match
Lördag
11 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Söndag
26 Sep 2 matcher
Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Lördag
06 Nov 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Onsdag
10 Nov 1 match
Torsdag
11 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 2 matcher
Söndag
21 Nov 2 matcher
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 2 matcher

Ömsom vin ömsom vatten..

18 september 2020 15:17
Träningmatch

Det blev en helg i Växjö som både gav en seger och en förlust


Det blev en helg i Växjö som både gav en seger och en förlust. Först på lördagseftermiddagen så vann man över Höllviken i en målrik match med 9-8. En ledning med 8-4 krympte till bara ett mål, men skönt med första vinsten mot SSL motstånd.

Dagen efter stod hemmalaget Växjö på pappret. En match som länge var jämn men sista halvan på tredje perioden gjorde Växjö 5 raka mål vilket gav 7-2!

– Vi gjorde väldigt mycket bra offensivt mot Höllviken och skapade mycket lägen, men jag tycker faktiskt att det också var vårt anfallsspel som straffade oss defensivt. Vi var naiva, kladdiga och smånätta med bollen på riskabla delar av planen och blev hårt straffade för det. Jag tycker att vi spelade relativt bra i vår uppställda defensiv, kommenterar tränare Johan Kihlblom matchen.

– Mot Växjö gör vi det väldigt bra i vårt uppställda försvarsspel. Men vi orkar tyvärr inte riktigt hålla uppe kvaliteten med boll vilket gör att vi inte lyckas hota Växjö på det sättet vi vill. Men vi höll matchen jämn via ett bra försvarsspel, för att sedan åka på några tunga smällar sista tio vilket vi inte orkade svara på. Men jag tycker att det är fullt förståeligt med tanke på lördagens intensiva match mot Höllviken, fortsätter Kihlblom.

Är känslan att ni börjar närma er SSL tempot? – Vi behöver fortsatt jobba på att vara lite mer rejäla och noggranna i vissa delar av planen, och vi måste hitta vägar att driva vårt spel och hitta vår offensiva rytm även när motståndarna försöker spela en annan typ av innebandy än den vi vill lira.

Vad var mest positivt och mest negativt med helgen? – Jag tycker att det mest positiva är att vi börjar växa in i hur saker och ting fungerar och jag ser att vi lär oss saker hela tiden. Mer specifikt så kan man säga att vi håller ihop fler delar av vårt spel under längre perioder än tidigare.

Det saknas ju några spelare pga skador. Hur är statusen på dessa? – Ulrik Weidman är väl den som är längst ifrån just nu. Vi hoppas att han kan vara tillbaka en bit in på höstsäsongen men har ingen klar tidsram än. Rasmus Svensson hoppas vi är tillbaka till någon av de första omgångarna och Tobias Zälle är förhoppningsvis med redan till helgens genrep.

Vi tackar Kihlblom för intervjun.

Tyvärr så filmades inte matchen mot Höllviken men här kan du se målen mot Växjö. Highligts

Nu väntar faktiskt Växjö i returmöte "hemma" i Nyhemshallen på lördag kl 16:00. Huruvida vi får ha publik eller inte återkommer vi med. Håll er uppdaterade på våra sociala medier så får ni besked.