Fredag
08 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Onsdag
03 Feb 1 match
Måndag
08 Feb 1 match
Fredag
12 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Torsdag
25 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match

Halvtidsresumé

17 januari 2022 13:33
Dam

Nu har damerna spelat halva säsongen. Att det är tufft i allsvenskan har väl alla vid detta laget förstått. Vad är det som saknas, om det nu saknas något? Vad kan vi göra för att börja ta fler poäng? Hur är stämningen? Vad har hänt i truppen sen vi startade?


Ja, det här är några frågor kan man ställa sig. Det har ju hänt en hel del, både positivt och negativt sen den första försäsongsträningen drog igång.

Om vi ska ta de positiva sakerna först.

Några veckor innan seriepremiären så hade vi väldigt få spelare till förfogande. Spelarrekryteringen hade gått lite trögt och flera spelare hade tackat för sig. Men efter ett "krismöte" så satte det fart. Från ca 12 spelare, ink målvakter, så började det hända saker. Det ringdes runt till alla tänkbara spelare, både gamla och helt nya och förklarade läget. Totalt så har vi nu använt 29 spelare och är just nu över 20st som tränar regelbundet. Sen har vi ett nyförvärv som inte presenterats än.!
En del "inhopp" av spelare har vi också haft vid vissa matcher, bland annat Amanda Moschos, Amanda Ingvarsson, Sofia Bondeson, Lilly Djurberg, Sara Anteryd, Klara Brandt samt Tova Alderhammar på dubbellicens från JIK. Tova har dock återvänt pga skador i JIK. Sen har vi även fått hjälp med träningar och matchcoachning av Georgios Moschos och Joakim Andersson när Tobias Aldehammar inte kunnat närvara. Vi tackar alla som hittils varit med och bidragit på ett eller annat sätt!

**Vi får inte heller glömma att vi faktiskt vunnit en match, det prestigefyllda derbyt borta mot Hovslätt! **

Till det lite negativa då: Skador och sjukdom har ställt till det en hel del. Just nu är Elsa Haraldsson och Matilda Fogelberg borta. Sen gjorde Caroline Hadelund comeback men skadade sig direkt i sin första match. Väldigt tråkigt!

Vad tycker då spelarna om den första halvan? Vi intervjuade två av dom, Julia Thunander och Jennie Söderberg.

Vad har vi lyckats bra med/mindre bra med?

Julia

-Det vi har haft svårt med hittills är att vi har haft få folk på träningar och matcher pga skador, jobb och diverse. Detta har gjort att det har varit svårt för oss spela ihop sig i våra femmor. Det som har varit positivt är vår lagmoral och det märks i laget att alla vill utvecklas och vill vinna matcher. Förhoppningsvis vänder det nu inför andra halvan av serien.

Jennie

-Serien är tuff men jag tycker att vi har lyckats bevisa att vi håller allsvensk klass, kanske inte alltid resultatmässigt men spelmässigt! Vi har en bra stämning i laget där alla strävar åt samma håll och mot samma gemensamma mål, det är en rolig träningsmiljö att verka i. Det vi har lyckats mindre bra med är att ta fram det där lilla extra i närkamperna både framför vårt mål men också framför motståndarnas mål, vi släpper in lite för mycket gentemot vad vi producerar framåt!

Har alla förluster tagit på lagmoralen?

Julia

-Såklart har vissa matcher varit tuffare än andra. Jag tycker vi har varit ganska bra på att prata igenom och reflektera efter matcherna vad det är vi behöver ta med oss och förbättra. Så jag skulle inte säga de har påverkat oss så mycket utan snarare att vi tagit med det som varit bra och fokuserat på de.

Jennie

-Lagmoralen i laget tycker jag är bra, vi har en god stämning med högt i tak så jag skulle inte säga att lagmoralen är påverkad. Vi försöker att hitta på roliga grejer utöver innebandyn också, nu i December spelade vi laserdome bland annat!

**Kommer vi ta mer än 3 poäng andra halvan? **

Julia

-Det tror jag vi garanterat kommer göra. Får vi bara till vårt spel så tror jag det kommer släppa för oss och vi kommer ta poäng.

Jennie

-Jag är säker på att vi kommer plocka mer än 3 poäng då vi nu mött alla lag och fått ganska tydlig fingervisning om vad som krävs mot respektive motståndare nu när vi ska spela returmöten. Vi spelade också många jämna matcher under hösten där vi likaväl hade kunnat plocka med oss några poäng.

Vi har just nu fått flytta två av våra bortamatcher, Lindome och Göteborg. Båda kommer att spelas i slutet av januari.

Nu tar vi nya friska tag inför resten av serien. Målet är ju att försöka göra andra halvan bättre än första!

Här är hela spelartruppen just nu: https://www.fagerhulthabo.se/lag/7c85-ebbfGlWFz__fagerhult-habo-ibk/roster