Fredag
08 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Onsdag
03 Feb 1 match
Måndag
08 Feb 1 match
Fredag
12 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Torsdag
25 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match

Först till två vinner

18 mars 2022 20:31
Play Off 1:1

Innebandysäsongens häftigaste period startar den här veckan med både slutspel i SSL och Playoff i Allsvenskan. Hemma i Sporthallen ställs vårt herrlag under lördagen mot Karlstad IBF i match 1 i det som är första steget av två i kvalet mot SSL.


Det är seriens 2:a mot 3:a som möts i en serie som kan bli en riktig nagelbitare. Lagen lyckades vinna varsin match i dom interna mötena under säsongen men de resultaten är historia vid det här laget. Nu börjar vi om på ett blankt papper och det först till 2 vinster som gäller under en intensiv vecka. Vi har stämt av läget med vår tränare Mikael Hill inför morgondagens match.

Förberedelserna är klara och i morgon är det äntligen dags. Hur är känslan?

-Vi är förväntansfulla och det ska bli väldigt roligt att få uppleva och spela de här matcherna. Den här delen av säsongen är så otroligt häftig där man mäts mot de bästa lagen i serien och där varje detalj och beslut kan bli avgörande. Vi är väl förberedda så nu väntar vi bara på att klockan skall bli 17:00 i morgon.

Hur har sista veckorna sett ut sen ni säkrade kvalplatsen?

Vi har haft en plan vi följt under hela säsongen där kvalspel funnits med så vi har helt enkelt följt det vi planerade i maj förra året. Vi hade ett par dagars träningsfritt efter matchen mot Örebro innan vi körde igång med ett block med kombinerad fys- och innebandyträning för att slipa till formen något ytterligare inför det som komma skall. Sista veckan har vi mest arbetat med detaljer i spelet som boxplay och powerplay.

Hur svårt har det varit att förbereda sig med tanke på att beskedet kom i lördags eftermiddag att det blir Karlstad som står för motståndet?

-Inte speciellt svårt faktiskt. Vi har hela tiden varit inställda på Karlstad så länge som vi skulle hamna på andraplatsen i serien. Skulle det blivit Lillån så hade vi en färsk scoutrapport på dom som vi jobbade fram till matchen i sista omgången.

Vad har ni hittat när ni genomlyst Karlstad som motståndare?

-Vad ska jag säga utan att säga för mycket? Det är ju ett lag med en hög högstanivå som är tunga och möta. Det blir ofta fysiska matcher när Karlstad är inblandade och så kommer fallet sannolikt bli nu också. Sen är det ju ett lag som är vana vid att spela kval. Man gjorde det så sent som i våras när man föll med 3-1 i matcher mot Djurgården i Playoff 2.

Du nämner att det kan bli en fysisk matchserie. Vad mer har du för förväntningar på matchserien?

-Matchen senast var ju hur jämn som helst när Karlstad drog längsta strået och vann med 4-5. Den matchen avgjordes på ett frislag som touchade i muren och styrdes in i mål och det är väl inte helt otroligt att vi kommer få se matcher av samma karaktär.

Du nämnde tidigare att ni tränat på bra sista veckorna och gjorde en bra match i lördags hemma mot Lillån (6-3). Hur är läget i laget?

-Jo, men humöret är på topp och som jag nämnde så har vi en bra känsla. Vi vet att vi möter ett bra lag och att dom kommer tvinga oss att spela på toppen av vår förmåga och det är ju precis så det skall vara i den här delen av säsongen. Vi har jobbat sen 1:a maj förra våren för det här så vi är förberedda. Vi har ett gått självförtroende med oss från grundserien både gällande vårt spel och rent statistiskt. Av 24 lag i Allsvenskan totalt så var vi det lag som släppte i minst mål av samtliga så vi vet vad vi kan.

Killarna har varit otroligt lojala och utvecklingsbenägna under säsongen vilket gjort att vi har en helt annan dimension i spelet idag än vad vi hade i september och har fler verktyg som vi kan använda oss av för att förändra matchbilden.

Vad tror du kommer bli avgörande för matchserien och för vidare avancemang?

-Svårt att säga. Det är så mycket som kan hända under resans gång och det är många faktorer som kan avgöra. Att stänga ner i boxplay, utnyttja powerplay, sätta försvarsspelet osv. Men ska jag peka på något enskilt så brukar mental närvaro vara viktig. Att vara här och nu. Spela sitt spel och spela fram till slutsignalen ljuder.

Avslutningsvis. Det är slutsålt inför morgondagen. Vad vill du säga till publiken så här dagen innan?

Vi kommer göra allt vi kan för att ta oss vidare och här kan publiken spela in genom att stå bakom oss hela resan. Förhoppningsvis så möts vi av en högljudd, röd vägg i Sporthallen i morgon som lyfter oss mot vinst, avslutar Hill.