Söndag
21 Nov 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Onsdag
12 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Lördag
22 Jan 1 match
Måndag
07 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Onsdag
23 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Idag 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Tisdag
25 Okt 1 match
Onsdag
02 Nov 1 match
Fredag
18 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match

Truppbygget fortsätter

18 februari 2022 17:00
Herrtruppen

I samband med onsdagens match mot Höllvikens IBF hemma i Sporthallen presenterade sportchefen, Andreas Linderum, två kontraktsförlängningar. Både Johan Ringqvist och Simon Hedin tecknade nya avtal vilket gör att dom kommer finnas med i herrtruppen ytterligare två säsonger.


Herrlaget är mitt inne i slutspurten av seriespelet och tillhör det absoluta toppskicket. Nu kan vi också presentera två kontraktsförlängningar i form av Hedin och Ringqvist. Vad finns att berätta i de här fallen?

-Vi har varit klara en stund i båda fallen men vi har velat invänta en hemmamatch så vi kan dela glädjen med våra hemmasupportrar, kommenterar Linderum. Det här är två nyckelspelare för vårt lag både på och utanför banan så vi är väldigt nöjda att vi kunde få till de här förlängningarna redan nu. Om du börjar med att kommentera Johan, hans säsong och faktumet med hans förlängning. Bortsett från att Johan är en bra spelare och en härlig personlighet att ha i gruppen så är han också en egen produkt och det är något som är viktigt för oss. Som egen produkt och som den lagspelare han är så är han en positiv förebild för alla ungdomar i Habo. Johan har fått stort förtroende av Hill och Widlert och är kanske inne i sin bästa säsong någonsin. Jag tror vi kan få ut ännu mer av Johan kommande år med den här säsongen i ryggen.

Samma fråga gällande Simon..

-Även Simon är en spelare som passar bra in på alla sätt och vis, en spelare som är lika bra i båda ändarna av banan. Han bidrar enormt med sin karaktär och jobbar alltid stenhårt för laget både på match och träning. För att använda hockeytermer så är han en riktig powerforward. Visade så sent som mot Höllviken vilken nivå han besitter genom att sysselsätta Höllvikens försvarare på egen hand långa stunder.

Redan innan jul presenterades William Snäll och Tobias Zälle med förlängda kontrakt. Hur har strategin sett ut med arbetet under säsongen?

-Jag och tränarstaben har en tät dialog kring läget i truppen och Micke (Hill) var på mig redan tidigt i höstas om att vi skulle försöka knyta upp spelare i så tidigt läge som möjligt. Vi märker att våra spelare utvecklats vilket resultaten pekar på och det gör dom attraktiva för andra klubbar och då vill vi säkra upp i god tid. Det gör ju också att vi får mer tid till dom sista pusselbitarna under våren.

Du nämner vikten av egna produkter i truppen. Kan du utveckla?

-Fagerhult Habo IB skall vara Habobornas lag. Vi ska ha en stomme med egna produkter och endast handplocka spetskompetens. Vi tror stenhårt på en lokal förankring där våra egna ungdomar ser att det är spelare från samhället som spelar i A-laget. Drömmen om att nå dit själv blir mer verklig då tror vi. Idag har vi 13 spelare i truppen med FHIB som moderklubb och det är vi stolta över.

Hur ska vi kunna hålla det här vid liv?

-Det är naturligtvis många delar som måste fungera. På lång sikt gäller det att vi utbildar våra ungdomar och ungdomsledare och har vi under vintern gjort ett arbete med att utveckla ungdomsverksamheten. Det här kommer presenteras under våren. Redan idag har vi en bra ligger vi bra till med vår ungdomsverksamhet men den skall bli ännu vassare. Gällande truppen till nästa år så kommer vi ha två ”utbildningsplatser” permanent där spelare från våra äldsta ungdomslag kommer få fylla ut träningstruppen under säsongen för att skaffa sig mer erfarenhet och få motivation genom att känna på A-lagsverksamheten. Vi har spännande spelare som kommer underifrån.

Nu har vi pratat om spelare som redan finns i truppen eller i föreningen men jag tror många är nyfikna hur det ser ut med nyförvärv. Vad finns att berätta?

-Hahaha… Ingenting finns att berätta än så länge. Vi har ett par bollar i luften som jag hoppas vi kan plocka ner inom kort men det är fortfarande lite tidigt med tanke på att seriespelet återstår. Vi har ringat in ett par områden där vi vill förstärka och ett antal namn på varje område men det är jobb kvar att göra där. Det vi vet är att vi ska ha in en målvakt med tanke på att Cyril Haldemann valt att skriva på för Grasshoppers hemma i Schweiz till nästa säsong.

Vad händer härnäst?

-Ja, vi får se. Vi sitter väldigt bra till men det kan komma något inom kort, avslutar Linderum