Onsdag
25 Aug 1 match
Fredag
27 Aug 1 match
Tisdag
31 Aug 1 match
Söndag
05 Sep 1 match
Tisdag
07 Sep 1 match
Lördag
11 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Söndag
26 Sep 2 matcher
Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Lördag
06 Nov 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Onsdag
10 Nov 1 match
Torsdag
11 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 2 matcher
Söndag
21 Nov 2 matcher
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 2 matcher

Hattrick av Larsson när Åstorp/Kvidinge besegrades

10 oktober 2021 09:30
Omgång 4

Veteranen och måltjuven Marcus Larsson var på bästa målarhumör på lördagseftermiddagen när Fagerhult Habo IB tog tre nya poäng och parkerar på en andraplats i serien. Tre mål blev det från Larssons klubba som samtliga kom till från nära håll och som fick den rödklädda hemmapubliken att jubla.


-Jag fick många fina mackor idag inne på ”kontoret” så det var bara att raka in dom. Vi gör en stabil match. Jaga tycker inte vi är hotade någon gång, trummar på och då orkar dom inte över 60 minuter, kommenterade han sin egen och lagets insats.

Till sist rann siffrorna iväg och det blev en säker seger där de två avslutande perioderna var av det stabilare slaget. 3-3 efter första perioden där det var svajigt både med och utan boll var inget som hemmalaget var nöjt med och assisterande tränaren, John Widlert hade följande att säga om det.

-Vi börjar lite tveksamt och tar inte jobbet och blir straffade. Sista 40 maler vi ner dom och då klarar inte Åstorp stå emot. Just detaljen med sista 40 minuterna är en något som sticker ut i de tre sista matcherna. Totalt mot Warberg, Lindås och Åstorp/Kvidinge så har laget en målskillnad på 18-3 under de avslutande två perioderna vilket är imponerande.Vad finns att säga om det?

-Det är naturligtvis flera saker, fortsätter Widlert. En av sakerna är att vi är tunga att möta och är noga med detaljerna kopplat till vår spelidé. Sen har vi en fin bredd med killar som hanterar vårt spel och samtidigt är bra tränade så vi klarar att sätta upp tempot i matcherna.

Till sist skrevs segersiffrorna till 11-3 och det fanns flera glädjeämnen att peka på efter matchen.

-Vi har haft en tung vecka bakom oss med många sjuka, sju man saknades på sista träningen innan match. Vi fick tillbaka tre av dom men Mattlin, Dagman, Svensson och Lif var inte tillgängliga och när det försvinner tre man som har samma position (högerback) som sin ordinarie och där Dagman är en av dom som kan ersätta på positionen också är borta så blir det lite pusslande. Men vi har en stark och bred trupp vilket visade sig idag igen.

-Ska jag lyfta något särskilt så gladde spelet från formationen med Weidman som center där flera av killarna fått begränsat med speltid så här långt i serien och det blev ju lite hackigt idag också i samband med utvisningarna men dom spelar 4-1 och gör många bra saker. Sen måste man ju nämna Marcus Larsson också. Han har varit lite in och ut i laguppställningen men fick idag chansen i förstafemman och gör tre mål vilket är kul. Men framförallt så är det återigen en laginsats där samtliga formationer är med och bidrar, avslutar Widlert

Publiken, för dagen klädda i rött, var tillbaka i Habo Sporthall och var en starkt bidragande orsak till segern.

-Härligt att få spela inför publik igen. Det var en något extra och en speciell känsla när vi sprang in till match och möttes av en rödklädd läktare. Hoppas det blir tradition att iklä sig röda matchtröjor när vi spelar. Det känns som det blir ett starkare band mellan oss på planen och supportrarna på läktaren vilket är härligt så jag hoppas verkligen alla på läktaren vill haka på även framöver för att skapa en läktarkultur på det här sättet, avslutar en nöjd Marcus Larsson.