Onsdag
25 Aug 1 match
Fredag
27 Aug 1 match
Tisdag
31 Aug 1 match
Söndag
05 Sep 1 match
Tisdag
07 Sep 1 match
Lördag
11 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Söndag
26 Sep 2 matcher
Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Lördag
06 Nov 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Onsdag
10 Nov 1 match
Torsdag
11 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 2 matcher
Söndag
21 Nov 2 matcher
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 2 matcher

#25 Weidman inför Växjö!

12 februari 2021 08:15

Kan vi rubba gästerna?


Ja, det är frågan. Matchen i Småland blev i alla fall väldigt jämn. Ledning med 7-6 efter 2 perioder men med 2 mål i mitten på tredje så räckte det till seger för hemmalaget med 8-7. Lite snöpligt! Nu är det dock "hemmaplan" och förhoppningen är att det kan göra skillnad.

En som gärna hade varit med och krigat på banan är Ulrik Weidman. En skada satte dock tidigt stopp för Ulriks framfart. Väldigt tråkigt för laget men kanske framförallt för honom själv.

Hej, läget?

-Hallå. Tackar som frågar. Det är ganska bra faktiskt.

Vad är det för typ av skada och när kan det tänkas att du är tillbaka?

-Skadan jag har nu är en följdskada. Det började med att jag fick en fraktur på femte metatarsalbenet i högerfoten. Det var i september, i en träningsmatch mot Linköping. Sedan försökte jag komma tillbaka i slutet på oktober och spelade halva matchen mot TT innan jag slog upp den skadan lite. Och i december kändes högerfoten bra men då hade vänsterfoten drabbats av någon form av felbelastning. Jag har genomgått en stötvågsbehandling och nu har jag precis fått besked om att jag ska kunna gå för fullt om en vecka.

Har du kunnat träna på något sätt?

-Det har blivit en hel del spinning och övrigt i gymmet och på slutet har jag löpt en del utomhus. Bra dämpning i skorna har möjliggjort det.

Hur är det att sitta bredvid och inte kunna vara med?

-Det har varit tufft. Man har kopplat bort ganska mycket psykologiskt. Kanske för att skydda sig. Fokuserat på sin egen väg tillbaka. Sedan har den vägen varit väldigt oklar, utan tidsplan, vilket har varit svårt. Man har befunnit sig i någon slags grå dimma denna vinter.

Läktarcoacher brukar vara väldigt bra. Vad är din analys av matcherna?

-Jag har sett väldigt lite av säsongen hittills. Så jag känner att jag inte riktigt har underlag för att svara på den frågan till fullo. Vi kan konstatera att vi kan göra mål i den här ligan. Men det handlar kanske om att ta lite bättre beslut ur defensiv synpunkt i olika lägen på planen.

Är det någon i laget som har imponerat på dig?

-Det blir svårt att svara på denna fråga också. Men ett exempel på en spelare som har tagit stora kliv enligt mig är Lilje (Oscar Liljegren) Han kanske har haft stämpeln som ”fiskare” från tidiga år i sin karriär, men nu är han en motor.

**Växjö jagar slutspel. Kan vi knipa några poäng? **

-Växjö har varit ganska heta på slutet så det blir en utmaning. Det gäller att vi krigar och spelar till oss en bra prestation. Vi slår ur underläge, som i alla matcher i den här serien. Men det är ju riktigt fint, ingen press ligger på oss. Vi har allt att vinna.

Tips på resultat?

-Jag sneglar på målsnittet offensivt för båda lagen. Då slutar den 7-6 till hemmalaget.

Vi tackar Ulrik och hoppas verkligen att prognosen håller och att vi snart kan få se honom på banan igen!

Tyvärr så har även Hampus Bromander dragits med en skada som hållt honom borta större delen av säsongen. Vi får hoppas och se om han kan komma tillbaka innan säsongen är över!

Kl 19:30 startar matchen och vi håller som vanligt alla tummar för att det ska sluta lyckligt!

Matchen ser ni på SportexpressenPlay eller via JP. Sen hoppas vi att ni vill stötta föreningen med en slant via swisch på nummer 123 029 6541. ALLA bidrag är guld värda!!