Fredag
08 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Onsdag
03 Feb 1 match
Måndag
08 Feb 1 match
Fredag
12 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Torsdag
25 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match

Veckans andra suddenvinst

16 januari 2022 09:00
Omgång 14

Dom flesta som satt bänkade i sporthallen under lördagseftermiddagen trodde nog att hemmalaget var påväg mot tre poäng när man på 147 glödheta sekunder gick från 2-2 till 5-2..


Gästerna vägrade dock ge sig och kunde kvittera matchen med endast 16 sekunder kvar av ordinarie speltid. I förlängningen klev hemmalagets målskytt nummer ett, Tobias Zälle, fram och avgjorde med sitt fjärde mål för kvällen och man kunde säkra sin andra hemmavinst denna vecka.

-Det är klart det är blandade känslor så här direkt efter matchen, kommenterade tränaren Mikael Hill upplösningen. Jag är glad att vi för andra matchen i rad lyckas gå vinnande ur matchen efter tappad ledning i tredje perioden. Sen går det naturligtvis inte att bortse från att man känner sig lite snuvad på konfekten när vi inte förvaltar det fina läget vi sätter upp oss i när vi går upp till 5-2. Tyvärr kommer deras reduceringar till 5-3 och 5-4 alldeles för snabbt.

Det var matchen igenom en tvekamp om vem som skulle hålla i taktpinnen. Theo Eriksson blev första periodens enda målskytt och förlängde därmed sin poängsvit och har så här långt in i serien inte gått poänglös från någon match.

-Theo är oerhört viktig för oss både med sina mål men också för sin oerhörda arbetskapacitet och förmåga att hålla i bollen. Han ger oss en extra dimension både offensivt och defensivt. Spelmässigt så gör vi annars en ganska slätstruken period och har svårt att komma igång i spelet med boll och blir stressade i anfallszon och chansar istället för att ha tålamod.

I andra perioden kom Lindås kvittering fullt logiskt och hemmalaget hade initialt även här svårt att hitta flytet. Man valde att tidigt gå ner på två femmor för att driva upp tempot. Något som Hill förklarar så här.

-Det är trist att behöva göra det här draget tidigt i matchen men när spelet hackar på det här sättet så får man avväga om man tror att vi kommer att komma igång bara genom att rulla på eller om en förändring kan ge ett lyft.

Och ett visst lyft blev det. Man fick bättre träff i anfallsspelet och Tobias Zälle kunde åter ge laget ledningen. Innan perioden var över lyckades Lindås återigen kvittera när Patrik Malmström serverade bollen på ett silverfat till Kasper Hydén som rullade in bollen i tom kasse. Båda lagen hade sina chanser att gå till paus i ledning så att det var delad pott var väl ganska logiskt.

Sen kom då den svängiga tredje perioden och till sist ett avgörande i förlängning.

-Man kan se på det här på två sätt. Är glaset halvfullt eller halvtomt? Att vi lyckas vinna matchen och få med oss två poäng är ett tecken på att vi börjat bygga en vinnarkultur. Ur ett mentalt perspektiv så är det starkt men ur ett taktiskt perspektiv behöver vi bli bättre på att kontrollera matchbilden i ett sånt här läge.

**Vill du utveckla resonemanget? **

Det är vårt spel med boll som gör att vi släpper in Lindås i matchen och där måste vi bli bättre. Under sista tio minuterna är det besluten vi tar med boll som gör att dom får tillbaka bollen för enkelt och kan skapa tryck mot oss. I spel 5 mot 6 täcker vi ner 4 skott och spelar jättebra men eftersom Lindås får tillbaka bollen direkt efter vi vunnit den så blir trycket till sist för hårt. Tobias Zälle som varit glödhet under veckan avgjorde i förlängningen och hemmapubliken fick jubla åt två poäng.

Hill var inne på om glaset var halvtomt eller halvfullt och utvecklar resonemanget så här.

-Ganska logiskt att det är Tobbe som avgör. Han gillar att göra mål och tvekar inte när läget dyker upp. Jag vill också lyfta hans uppoffrande backcheck i bytet innan där han räddar ett jätteläge för Lindås. Det är ett tydligt tecken på vinnarmentalitet och aktioner som stärker laget. Vi har spelare som vill gå i bräschen och i det här fallet visade Tobbe vägen både offensivt och defensivt när allt stod på sin spets. Det är positivt!

Nästa omgång väntar bortamatch mot Åstorp/Kvidinge och Hill är redan nu i huvudet där.

-Nu behöver vi bygga vidare på den här veckan. Fyra poäng på två matcher mot toppmotståndare lovar gott men jag vill ha ut mer än så. Åstorp är svårspelade på hemmaplan och vi kommer ägna veckan åt att förbereda oss på bästa sätt.