Söndag
21 Nov 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Onsdag
12 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Lördag
22 Jan 1 match
Måndag
07 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Onsdag
23 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Idag 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Tisdag
25 Okt 1 match
Onsdag
02 Nov 1 match
Fredag
18 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match

Trio från JAS-laget får A-lagskontrakt

30 juni 2022 20:00
Herrtruppen

Fagerhult Habo IB har en lång och fin tradition av att ha större delen av A-truppen fylld med spelare från de egna leden. Under fjolårssäsongen så innehöll truppen hela tolv spelare med FHIB som moderklubb. Nu flyttar man upp ytterligare tre spelare från de egna leden då Oscar Berggren, Carl Eskdahl samt Fabian Sammemyr skriver seniorkontrakt.


-Det är en uttalad riktning vi har med föreningens verksamhet, kommenterar herrlagets sportchef Andreas Linderum det hela.

-Vi är och ska vara en förening där ungdomsspelarna som kommer från de egna leden skall vara basen i representationslaget. Vi har historiskt sett varit duktiga här och skall fortsätta vara det även i framtiden.

De tre som nu tar klivet upp var alla tre med och tränade med A-truppen redan föregående säsong och fick även lite speltid. Sammemyr och Eskdahl i Allsvenskan och Berggren i en träningsmatch mot SSL-laget Pixbo där han gjorde poäng första gången han rörde bollen.

Oscar och Carl är våra egna killar rakt igenom medan Fabian kom in till vårt omstartade JAS-lag förra säsongen, fortsätter Linderum. Samtliga tre fick mycket träning med A-laget redan under förra säsongen och tog för sig bra redan då. Därför känner vi att det är ett bra läge att lyfta upp dom och låta dom vara med och konkurrera fullt ut.

Under sommarträningen som är i full gång så ser man hur dom tagit steg framåt med erfarenheten dom skaffade sig i vintras och man kan se dom göra samma resa som t ex Alexander Snäll och Simon Sandqvist gjort som tålmodigt jobbat sig till ordinarie platser i startuppställningen.

Vad ser du för möjligheter för dessa tre att slå sig in i laguppställningen redan under kommande säsong?

-Det kan man ju bara spekulera i och man skall inte lova för mycket men i dialogen mellan spelare och tränare så har Micke och John varit tydliga med att dom kommer få chansen att visa upp sig. Gör man sen bra ifrån sig så kommer man sannolikt få fler chanser. Men det är ju en konkurrenssituation och jag förväntar mig inget annat än att tränarna ställer det lag på benen som man tror har störst chans att göra resultat.

Hur ser arbetet med truppen ut annars när vi har knappt tre månader till seriepremiär mot IBK Lund?

-Jag tycker vi sitter bra till och är väldigt tillfreds med truppen både på pappret och hur det sett ut på träningarna. Vi visste tidigt att vi behövde en målvakt och en vänsterforward och gjorde tidigt klart med detta. Sen har vi ett par namn vi jobbar på fortsatt och som jag räknar med att ha svar från inom kort, avslutar Linderum.