Söndag
14 Mar 1 match
Söndag
21 Mar 1 match
Onsdag
31 Mar 1 match
Måndag
05 Apr 1 match
Söndag
11 Apr 1 match
Fredag
20 Aug 1 match
Onsdag
25 Aug 1 match
Fredag
27 Aug 1 match
Tisdag
31 Aug 1 match
Söndag
05 Sep 1 match
Tisdag
07 Sep 1 match
Lördag
11 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Söndag
26 Sep 2 matcher
Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Lördag
06 Nov 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Onsdag
10 Nov 1 match
Torsdag
11 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 2 matcher

Lyckad start på vår nya tränarutbildning

20 maj 2021 20:05
Utbildning

På onsdagskvällen gick startskottet för Fagerhult Habos utbildningspaket för föreningens ledare. Första etappen bestod av två separata föreläsningar där ledarskap stod på programmet och där Mikael Hill och Viktor Fransson var föredragare. Uppslutningen var god och blev en lyckad start.


-Det här var en väldigt bra start och det känns som ett fräscht initiativ och omtag från föreningen, berättar Gustav Andersson som är en av ledarna i P10-laget. Vi deltog med hela vår ledarstab och att få den här möjligheten som ledare tycker vi är värt mycket och det visade sig vara väl investerad tid. Nu känner man sig väldigt peppad och det känns väldigt inspirerande att ha fått nya infallsvinklar.

Var det något särskilt du känner att du tog med dig?

-Att ledarskapet är en stor och ansvarsfull roll vet man om när man antar utmaningen, fortsätter Gustav. Här bjöds det på ett antal väckarklockor där vikten av vårt engagemang som ledare och vilka effekter det har gentemot våra ungdomar blev väldigt tydligt. Det är lätt att man t ex fokuserar på vilka övningar man ska ha för att genomföra bra träningar vilket i sig är viktigt för att hålla kvalitet när vi tränar. Men frågor som delaktighet eller att se längre än var en tjej eller kille står idag och jobba för att ge alla chansen att uppnå sin potential på sikt är en större och viktigare fråga som lyftes fram tydligt.

Som ovan nämnts så var det två parallella föreläsningar som stod på programmet. Mikael Hill som ansvarar för upplägget var nöjd med första kvällen.

-Det känns som det föll väl ut. Att använda webbaserade lösningar ger nu för tiden bra möjligheter även om man saknar att träffas och se varandra öga mot öga. Totalt var vi runt 40 personer där våra ungdomsledare var i majoritet men där även de spelare som skall vara instruktörer på sommarens läger deltog.

Vad finns att berätta om upplägget och genomförandet?

-Vi körde i två block där jag inledde med en traditionell föreläsning runt ledarskap baserat på mina egna erfarenheter. Att förstå vikten att man inte bara är ledare utan också en ambassadör för föreningen och en förebild för sina spelare var delar av det jag hade uppe.

-Efter paus tog Viktor Fransson (Hovslätts IK & All Star Camp) över och hade ett riktigt proffsigt pass med intressanta reflektioner bl a kring att se potentialen hos barnen och att goda vanor skall styra både ditt ledarskap och hur ditt lag agerar. Här fick deltagarna arbeta i grupper och även använda menti vilket blev lyckade inslag.

Starten avklarad och helt klart lyckad. Vad väntar härnäst?

-I morgon skickar vi ut materialet som användes till alla deltagare. Det gör vi för att ge möjligheten till ytterligare reflektioner på hemmaplan. Skulle det dyka upp funderingar eller om det finns frågor kring innehållet så ska man kännas sig välkommen att höra av sig.

I mitten av juni, 14/6, kör vi nästa steg. Då är det träningsmetodik som står på programmet. Här blir vi mer innebandykonkreta och kommer att prata om hur man kan tänka kring hur man lägger upp sina träningar och hur man kan aktivera flera under träningspasset. Idag finns det exempel när deltagarna är aktiva med klubba och boll mindre än 2 minuter under träning som pågår i 60 minuter.

Till nästa träff går vi utanför rikets gränser på gästföreläsarfronten. Perttu Kytöhonka, klubbchef i TPS Åbo, kommer ge oss en inblick i finsk innebandy och hur man jobbar med träningsupplägg där. Perttu är en oerhört slipad tränare med erfarenheter från att leda lag från ungdoms- till elitnivå hemma i Finland. Han har också stor erfarenhet från internationell innebandy då han haft uppdrag som klubbtränare i Schweiz och som assisterande förbundskapten för Lettlands landslag samt som scout för det svenska herrlandslaget 2019-2021. Perttu kommer ge oss lite nya infallsvinklar på hur man kan lägga upp träningen i sina lag och som är lite utanför ”boxen” gentemot vad vi är vana vid, avslutar Hill.