Fredag
08 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Onsdag
03 Feb 1 match
Måndag
08 Feb 1 match
Fredag
12 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Torsdag
25 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Hemma
Höllviken
HIBF
Borta
Fagerhult
FHIB

Förlust i Höllviken

23 oktober 2021 20:02
Omgång 5

Bortamatchen på Näset slutade trots en drömöppning med förlust 6-3. Gästerna öppnade upp målskyttet redan efter 16 sekunder när Simon Hedin hittade insidan av nätet. Det blev dock den enda gången man var i ledningen i matchen.


Efter likaläge vid 1-1 efter första perioden gjorde hemmalaget ett ryck i upptakten av andra perioden till 4-1 och kunde efter det kontrollera matchen.

-Vi hade svårt att hitta rätt i våra positioner idag, kommenterade Mikael Hill matchutgången. Först och främst skall det sägas att Höllviken gör en bra match och gör det svårt för oss men vi tycker nog att vi har verktygen som krävs för att lösa problemen. Idag blev vi för stillastående och hamnade alldeles för mycket på utsidan i anfallsspelet vilket gjorde det svårt att skapa tillräckligt vassa lägen. Defensivt fick vi inte heller den träff som behövs mot ett så vasst motstånd som Höllviken är.

Hur kommer det sig att det blir så här?

-Svårt att svara på naturligtvis. Jag tror inte på klyschor som att man sitter kvar i bussen eller liknande. Att göra det är att göra det lätt för sig. Man behöver se matchen igen, prata med killarna på nästa genomgång för att få en bra bild av varför det blev som det blev. Ska jag dock ändå nämna något direkt så är det väl det jag nämnde nyss, att vi spelar för stillastående i offensiven och hamnar på utsidan vilket gör att Höllviken kan kontra på oss. I försvaret blev det lite för spretigt och vi blev många gånger för heta på bollhållaren vilket skapade oreda när vi blev bortgjorda.

Trots en hård slutforcering i tredje perioden, skotten (8-18) och lite kontakt vid 4-2 så kunde man inte komma ikapp.

-Vi får ju ett skifte av momentum i tredje perioden när vi får en straff mot oss där Cyril hoppar in och gör en fin räddning och direkt efter gör vi 4-2. Dessvärre så tar det bara 16 sekunder innan dom gör 5-2 vilket kändes symptomatiskt för matchen.

Kan man ta med sig något från en sån här match och i sånt fall vad?

-Finns så klart flera saker. Det jag först kommer att tänka på är Johan Ringqvists spel i målet. Han var jättebra och höll oss kvar i matchen i den andra perioden. Att vi behöver förbereda oss och spela upp mot toppen av vår förmåga för att kunna rubba ett lag som Höllviken är en annan sak vi kan ta med oss. Sen gäller det att kunna hantera förluster på ett vettigt sätt. I ett framtida kval så kommer det vara ny match i övermorgon och då gäller det att inte gå ner sig för mycket och i stället snabbt kunna ladda om både mentalt och fysiskt. Här kan man prata om beteenden och nästa aktion. Nu är den här matchen avklarad och vi är besvikna. Det är fakta men är historia nu. Det som är intressant är hur vi reagerar och vad som blir vår nästa aktion.

Nästa vecka vankas det hemmamatch igen när Malmö FBC kommer på besök till Habo Sporthall. Några tidiga tankar kring den matchen?

-Oj! Nu handlar det först om att stänga den här matchen innan det är dags att blicka framåt. Men vi vet ju vad som står på spel. Ännu en ”sexpoängsmatch” mot ett lag som börjat bra. Vi vill och ska studsa tillbaka direkt!