Fredag
08 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Onsdag
03 Feb 1 match
Måndag
08 Feb 1 match
Fredag
12 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Torsdag
25 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Fagerhult
FHIB

Storseger i Värmland

7 november 2021 08:58
Omgång 7

Det blev en riktig fullträff för herrlaget när man under lördagseftermiddagen besegrade Karlstad IBF med hela 1-9.


Efter en tidig ledning för hemmalaget så kvitterade gästerna innan första perioden var över och i den andra perioden kunde man gå ifrån till 1-5.

-Det var skönt att vi kunde göra en bättre bortamatch idag än vad vi gjorde senast vi spelade borta. Idag var vi riktigt bra och det var mycket som stämde, konstaterade Tobias Zälle som var en av de stora segerorganisatörerna med 5 poäng på det egna kontot. Hela laget fick bra stäm idag även om Karlstad kom ut starkt och tog ledningen. Vi behöll lugnet och tog därefter över bollinnehavet vilket gjorde att vi kunde styra matchbilden sista 50 minuterna.

Det var Zälle som öppnade upp målskyttet när han kvitterade till 1-1, ett mål som förändrade matchbilden radikalt och som gjorde att gästerna växte in i matchen på allvar. I andra perioden fick man lite av en drömstart när man på kort tid gick från 1-1 till 1-3 något som följdes av ett par minuter som fick matchen att starkt väga över till gästernas fördel. Karlstad satte ett stenhårt tryck mot Johan Ringqvist i målet under matchens första powerplay och 2-3 hängde rejält i luften. Man redde dock ut stormen och gjorde istället 1-4 strax efter matchen passerat halvtid.

-Det var lite svettigt under de där 2 minuterna, sa en nöjd Johan Ringqvist. Dom är otroligt tunga när dom får tryck men killarna i boxen gör ett fenomenalt jobb med att täcka skottlinjer vilket gör mitt jobb något enklare.

Nästa nyckelögonblick i matchen kom med knappt 3 minuter kvar av perioden då det blåklädda hemmalaget tilldömdes straff. In från bänken kom Cyril Haldemann och för tredje matchen i rad avvärjde han straffen på ett förtjänstfullt sätt.

-Vi har två bra målvakter och Cyril har ett bra självförtroende på straffarna just nu, kommenterade assisterande tränaren John Widlert bytet. Sen ville vi ha kvar Johan i ”zonen” som han var i så det kändes som ett bra läge att ge honom någon minut att andas.

I periodens sista minut kom det avgörande slaget för hemmalaget när Joel Dagman snabbt hittade en fristående Jesper Ekström på ett frislag och som kliniskt hittade nätet med ett direktskott. Hemmalaget hade således haft möjlighet att reducera till 2-3 och 2-4 men fick istället gå till paus med 1-5 på resultattavlan vilket gav gästerna en fin ledning att spela på.

-Innebandy är ju inte direkt ett sport där man hur som helst spelar av en match och Karlstad kom ju ut och satte högsta press direkt i tredje perioden så det var viktigt för oss att fortsatt vara aktiva och hela tiden vara beredd med nästa aktion, fortsatte Widlert. Men när vi gör 1-6 så känns det som luften går ur dom och vi kan kontrollera matchen in i mål.

Till sist skrevs segersiffrorna till 1-9 vilket måste sägas vara anmärkningsvärda siffror och hela laget förtjänar beröm för sin insats. Widlert fortsätter.

-Visst gör vi en bra match och att komma till Karlstad och ta med sig tre poäng på det här sättet är vi såklart nöjda med. Nu njuter vi av prestationen ikväll innan vi börjar om i morgon med förberedelser inför bortamatchen mot Lagan på torsdag. Blir en härlig utmaning för oss med två matcher på tre dagar