Söndag
21 Nov 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Onsdag
12 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Lördag
22 Jan 1 match
Måndag
07 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Onsdag
23 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Idag 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Tisdag
25 Okt 1 match
Onsdag
02 Nov 1 match
Fredag
18 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Hemma
Fagerhult
FHIB
Borta
Örebro
ORE

Publiken bar laget till tredje vinsten på en vecka

13 november 2021 08:37
Omgång 8

De som begav sig till Habo Sporthall på lördagseftermiddagen fick bevittna en riktig rysare till match. Gästande IBF Örebro hade hemmalaget i ett till synes hopplöst underläge efter halva matchen när man prickade in 0-4 i powerplay.


Många trodde nog i det läget att slaget var förlorat memmalaget, som hade anmärkningsvärt svårt att få igång spelet, grävde djupt ner i kraftkällan och stod för en rejäl urladdning när man efter en urstark upphämtning och vändning framburna av en extatisk publik.

Mikael Hill kommenterar:

-Helt otroligt vilket tryck det var i tredje perioden. Nog för att vi har en liten hall och inte kan ta in så mycket publik men idag lät publiken som det mångdubbla, sa en belåten Mikael Hill efter matchen. Jag var ganska lugn efter första perioden men när dom sätter sitt fjärde så hamnar matchen i ett helt annat läge. Vi vet att vi är starka under matchernas andra hälft men när man är under med fyra mål så blir det nästkommande otroligt viktigt. Nu gjorde vi två snabba, fick vittring och med backningen från läktaren så fick vi otroligt mycket energi.

Hur förklarar du den totala förändringen av matchbild under andra halvan gentemot den första?

-Det finns säkerligen flera förklaringar, fortsätter Hill. Jag noterade att Lagan som vi mötte i torsdagskväll låg under med 7-0 i upptakten av andra perioden i sin match. Det visade sig vara tufft att ställa om med kort varsel för båda lagen. Det märktes tidigt att vi inte riktigt kom igång med rörelsen i vårt anfallsspel och blev otroligt stillastående när vi hade bollen och då får man svårt att hänga med i försvarsspelet när man tappar den. Det ena gav det andra helt enkelt. Det är en läxa vi tar med oss och gör bättre nästa gång. Sen vill jag ge cred till Örebro. Det är ett lag fyllt med kreativa och kvicka spelare som spelar ett spel med boll som är svårt att komma åt om man inte är på sitt max.

Men efter 4-1 så händer det något?

-Precis. Det är lätt att vara efterklok när man har facit framför sig men vi pratade mycket om att behålla lugnet och ta ett byte i taget för att bygga upp ett tryck över tid. När vi lyckas med det så är vi tunga att möta. Jag fick veta efter matchen att från Örebros sista skott på mål i andra perioden till det första skottet på mål i tredje gick det 25 minuter. Det säger ganska tydligt hur vi fick igång offensiven.

-Vad kan du säga om matchningen av laget? Ni valde att gå på tre hela femmor även efter Örebros fjärde mål, där väntade sig nog många att något skulle göras direkt?

Det är möjligt att man gjorde men det var inte aktuellt. Vi behövde ha så mycket tryck i benen som vi bara kunde få till tredje perioden.

Och där fick vi se en hel del matchande.

J-o, men det var väl ingen dramatik i sig. Vi skiftade lite spelare när vi kom ifatt till likaläge och sen behövdes det lite stödbyten här och där. Hela laget skall ha cred för sättet vi kommer tillbaka på idag. Alla accepterar sina roller och är med och bidrar på något sätt. Det är en av styrkorna med det här laget. Vi är ett lag.

Nu väntar en veckas träning innan vi tar emot Åby i Sporthallen nästa söndag och det är också årets sista hemmamatch. Några tidiga tankar om den matchen?

Nej, det är lite väl tätt inpå den här matchen för att snacka upp den. Men ska jag nämna något så önskar jag att vi fyller upp hallen och får njuta av samma stämning som idag, avslutar Hill.