Fredag
08 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Onsdag
03 Feb 1 match
Måndag
08 Feb 1 match
Fredag
12 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Torsdag
25 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Hemma
Fagerhult
FHIB
Borta
Åby
ABY

FHIB serieledare efter vinst mot Åby

22 november 2021 21:03
Omgång 10

För andra helgen i rad spelade herrlaget hemmamatch och precis som vid förra helgens match blev det vinst efter en stark avslutning.


-Vi gör inte vår bästa match för säsongen men tillräckligt för att vinna, sa storspelande målvakten Johan Ringqvist efter slutsignalen. Sett över 60 minuter så har vi ett chansövertag som gav utdelning under andra halvan av matchen och vinner rättvist.

Bakåt kändes det stabilt vilket endast två insläppta mål tyder på. Hemmalaget var ytterst nära en drömstart då Joel Dagman sköt över i fritt läger efter endast 9 sekunder. Man fortsatte vaska fram chanser så fort man fick till ett etablerat spel i anfallszon men i stället för hemmaledning så var det gästerna som öppnade upp målkontot när man bröt ett uppspel och snabbt kunde kontra in matchens första mål.

Kvitteringen lät dock inte vänta på sig särskilt länge efter ett mönsteranfall som avslutades av Oscar Liljegrahn snyggt framspelad av William Strömfeldt. Innan perioden var över tog man också ledningen efter att Simon Hedin vinklat in bollen efter skott från Simon Sandqvist.

-Vi skapade ett antal vassa chanser men hade svårt att få flow i spelet, kommenterade John Widlert första perioden. Vi blev alldeles för stillastående och blev långa vilket gjorde det svårt att skapa tryck. När vi väl fick ihop delarna i spelet och fick fast bollen i anfallszon så skapade vi chanser i princip varje gång.

Andra perioden började precis som den första med en jättechans för hemmalaget när Filip Åkerblom blev helt frispelad framför Malte Tjerngren i Åbys målbur redan efter 14 sekunder men fick inte riktigt slag på bollen. Jättechanser radades upp och redan under periodens första fem minuter så fick publiken se bl a Dagman, Bromander och Liljegrahn i öppna lägen men bollen ville inte in.

Istället blev det återigen gästerna som gjorde periodens första mål och lyckades kvittera matchen. För en stund tappade hemmaspelarna kommandot i matchen men efter att Tobias Zälle rullade in bollen under Tjerngren efter fint anfall så var man återigen i förarsätet.

Det var skönt att se bollen gå in under deras målvakt, berättade Zälle. Jag tycker vi började perioden bra men fick inte in bollen. Att Åby får mer att säga till om under en period i matchen är inte så konstigt. Matcher går ju i vågor och dom har ju ett gäng spetsspelare som kan ställa till det för alla lag i den här serien. Nu fick vi ändå gå till paus med en uddamålsledning men med vetskapen att vi behövde spela bättre.

Och återigen så växlade hemmalaget upp när det drog ihop sig. Man nollade gästerna sista 30 minuterna och vann tredje perioden med 3-0 och matchen med 6-2. Detta samtidigt som Warberg föll hemma så innebar det att man gick upp i serieledning inför det stundande uppehållet.

-Det är naturligtvis kul att vara i toppen av tabellen, fortsatte Widlert. Vi är dock väldigt medvetna om att det inte delas ut några play off-platser i november. Däremot tar vi med oss placeringen som ett kvitto på att vi gjort saker bra under hösten. Men det är mycket jobb kvar som skall göras innan det här är avgjort och många poäng att spela om så det kan svänga snabbt.