Fredag
08 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Onsdag
03 Feb 1 match
Måndag
08 Feb 1 match
Fredag
12 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Torsdag
25 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Hemma
Fagerhult
FHIB
Borta
Lindås
LIND

Lägesrapport inför lördag

14 januari 2022 20:00
Omgång 14

Mitt emellan veckans två toppmatcher på hemmaplan både summerar vi och ser fram emot. Summerar onsdagens match och blickar fram emot lördagens toppmöte med Lindås IBK. En hektisk vecka för vårt herrlag men det verkar som man gillar det. Vi tog ett snack med Mikael Hill för att stämma av läget.


Vinst efter förlängning i onsdagens seriefinal. Hur ser du tillbaka på matchen så här med lite distans?

-Det blev en bra start på vårsäsongen med en stenhård match direkt och skönt att vi kunde dra längsta strået i förlängningen. Sen tycker jag man märkte av lite att båda lagen var lite ringrostiga efter uppehållet och tempot var lite lägre än när vi möttes nere i Varberg i höstas men totalt sett så var det här ett bra kliv framåt för vår del.

Något särskilt du tänker på med kliv framåt?

-Jag tycker vi som lag blev mer och mer stillastående i vårt anfallsspel under de 3-4 sista matcherna innan serien vände. Nu hittade vi tillbaka till det mer rörliga spelet som vi vill spela. När vi blir stillastående och sökande som det delvis blev innan jul blir vi sårbara. När vi spelar som vi stundtals gjorde i onsdags så blir vi tyngre att möta. Senast fick vi se Joel Dagman spela center i första femman och back i tredje då Rasmus Svensson och Simon Hedin saknades.

Hur ser det ut inför morgondagen?

-Rasmus är tillbaka i matchtruppen efter sjukdom. Vi får se hur mycket speltid det blir för hans del. Han har varit borta ett tag från träning och är inte klar för 60 minuter. Hedin saknas även i morgon.

Vad finns att säga om Lindås?

-Att det är ett lag som hittat formen efter en lite trög start. Man har 5 vinster på de 6 senaste matcherna där man bland annat slagit Höllviken på bortaplan och har visat att det är ett lag för toppstriden. Det finns gott om profiler i laget som t ex Patrik Malmström, Kasper Hydén och Albin Jansson. Spelare som vet hur man gör poäng.

Tätt mellan två möten med motståndare i den absoluta toppstriden. Finns det något särskilt ni pratat om inför den här veckan med tanke på att det är två matcher som skall genomföras?

-Vi jobbade med matchen mot Warberg fram tills i onsdags. Sen blev det en snabb omställning och vi hade en gedigen genomgång igår inför matchen mot Lindås. I mångt och mycket handlar det om att göra våra grejer så bra som möjligt varje gång med viss anpassning till motståndet. Sen är det bra att få träna på att spela tuffa matcher med kort omställningstid. Det kanske man kan få nytta av längre fram, avslutar Hill.

Matchen startar 16:00 och kom i tid med vaccinpassen beredda i entrén. I skrivande stund finns det biljetter kvar att köpa. Du hittar dom på biljettkiosken.se

Fagerhult Habo IB – 5 senaste matcher

Warberg IC (H) – 5-4 sd
Lillån IBK (B) – 6-4
Åby IBK (H) – 6-2
Örebro IBF (H) – 6-4
Lagan IBK (B) – 3-8

Lindås IBK – 5 senaste matcher

Åby IBK (H) – 6-5
Höllviken (B) – 5-6
Åstorp/Kvidinge IBS (H) – 10-2
Malmö FBC (H) – 9-7
FBC Lerum (B) – 7-8

Fagerhult Habo IB – Topp-3 poäng

Tobias Zälle 12+10
Theo Eriksson 12+7
Jesper Ekström 8+9

Lindås IBK – Topp-3 poäng

Kasper Hydén 18+2
Albin Jansson 2+16
Patrik Malmström 11+3