Fredag
08 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Onsdag
03 Feb 1 match
Måndag
08 Feb 1 match
Fredag
12 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Torsdag
25 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Hemma
Fagerhult
FHIB
Borta
Höllviken
HIBF

Hemmamatch del 1 av 3

15 februari 2022 21:55
Omgång 16

Februari är en intensiv månad för herrlaget med två matcher i veckan. Efter tre raka bortamatcher väntar nu tre hemmamatcher på en vecka. Först ut är mötet med Höllvikens IBF på onsdag kväll med matchstart 19:00. Vi har pratat med sportchefen Andreas Linderum om säsongen så här långt, slutspurten av seriespelet, vad som är på gång och tankar inför matchen.


Med sex matcher kvar av seriespelet befinner sig laget på en andraplats i tabellen. Hur ser du på säsongen så här långt?

-Det är ju aldrig givet att man kommer tillhöra toppskicket i en serie när man degraderas. Vi har sett många exempel på lag som fått kriga ordentligt året efter man åkt ut. På så sätt tycker jag killarna stått för en bra säsong så här långt. Den mest intressanta delen av säsongen kvarstår dock, att fixa playoffplatsen, och det är ju den allra tuffaste. Om det inte är givet att bli ett topplag så är nålsögat att ta sig igenom ett playoff det allra svåraste. Historien visar hur ambitiösa föreningar som t ex Warberg IC, AIK, Karlstad IBF och Visby IBK som spelat i SSL, åkt ur och satsat på att gå upp igen fortfarande kämpar för att ta sig tillbaka. Det är verkligen en lång väg att vandra.

Du nämner att det första hand gäller att fixa platsen till playoff. Vad tror du kommer krävas i form av poäng?

-Utan kvalplats blir det svårt att spela kval så det måste vara första målsättningen. Det brukar räcka med runt 38 poäng som vi har just nu för att nå kval men min gissning är att det kommer krävas några poäng ytterligare i år. Warberg med sina 43 poäng är helt klara och jag tror att Lillån kan nå 40 pinnar dom också. Dom är i bra form och tre vinster på deras fem sista känns inte helt orimligt. Även Karlstad har en bra chans att nå 40 poäng. Dom har ju faktiskt sju matcher kvar och kan dom vinna fem av matcherna så är dom där uppe över 40. Detsamma gäller för Höllviken. Kan dom vinna fem av sina sex sista matcher så är dom med i racet i allra högsta grad. Vi såg senast mot Örebro vad dom kan prestera på en bra dag. Vinst med 15-5 där man gick från 5-3 efter två perioder till 13-4 på mindre än sex minuter i tredje perioden.

Vad tycker du har stuckit ut i vårt lag den här såsongen?

-Det är väl just att vi presterat som ett lag. Vi står inte och faller med en eller två spelare. Senast saknade vi Joel Dagman och Ulrik Weidman som är två av våra tre ordinarie centrar och lyckas ändå vinna en svår bortamatch. Lägg också till att vi saknat Pontus Mattlin större delen av säsongen och Emil Lif hela säsongen. Hill och Widlert har skapat en bredd i truppen där alla känner sig delaktiga och tar ansvar för laget vilket gett ett gott självförtroende både på individ- och lagnivå. Att man alltid startar på tre femmor gör att alla får chansen att spela och utvecklas.

Du nämner bredden som en styrka och när man tittar på poängligan i serien så är det slående att vi bara har en spelare topp-10 och ytterligare en topp-20. Detta trots att vi är det lag som gjort fjärde flest mål i serien (Lerum och Warberg har gjort fler). Hur ser du på det?

-Det går hand i hand med det som nyss nämndes. Vi har en fin bredd och spelar mycket på tre femmor.

Vad blir nycklarna på slutspurten av serien? Det är en viktig vecka framför oss med tre raka hemmamatcher på programmet?

-Det handlar framförallt om att vara här och nu och inte titta för långt fram. Vi ska hålla oss till vårt spel och ladda om till varje match. Gör vi det så har vi visat att vi är svårslagna. Så nu är det bara fokus på Höllviken och där har vi revansch att utkräva av oss själva. Höllviken vann rättvist när vi möttes i höstas. Nu vill vi göra en bättre match än vad vi gjorde den gången. Men det blir tufft.

Vad är annars på gång? Hur ser arbetet med truppen ut?

-Det ser bra ut! Arbetet går bra och vi ligger bra till. Vi kommer att presentera en eller ett par nyheter väldigt snart, avslutar Linderum.