Fredag
08 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Onsdag
03 Feb 1 match
Måndag
08 Feb 1 match
Fredag
12 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Torsdag
25 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Hemma
Malmö FBC Herr
MAL
Borta
Fagerhult
FHIB

Ny lördagsutflykt till Skåne för herrana

11 februari 2022 20:59
Omgång 17

Under lördagen vankas det ännu en bortamatch, tredje raka, för herrlaget när man sätter sig på bussen mot Malmö i morgon bitti. Malmö FBC står för motståndet i Kirsebergs Sporthall 13:00.


Ny bortamatch efter att så sent som i måndagskväll spelat mot Lerum på bortaplan. Hur trivs ni i bussen?

-Det funkar bra, säger Mikael Hill. Efter alla år så har man vant sig. Det är ju faktiskt en del av att spela på den här nivån. Att få möta bra lag från andra håll och kanter i landet är ju det man strävar efter och så länge Linderum (sportchef i Fagerhult Habo IB) inte löser privatflyg så tar vi milen i buss.

Men hur påverkar det att spela sent måndag kväll och sen bara ha ett par träningar innan nästa match?

-Det är inga konstigheter faktiskt och särskilt inte i den här delen av säsongen. Det kan ju istället bli något positivt. Vi har tränat innebandy sen i maj vilken kan göra att det är lättare att få kvalitet på träningarna mellan matcherna om det är kortare tid. Sen ska vi komma ihåg det gigantiska uppehållet vi hade i november/december när det var VM. Då spelade vi en match på sex veckor så det finns ett uppdämt behov av att spela matcher.

Hur har veckan sett ut sen matchen i måndags?

-Vi hade ett gympass i tisdags och tränade innebandy onsdag och torsdag. Idag (fredag) är det träningsfritt inför matchen i morgon. Sen startar vi om cykeln med ett fyspass på söndag, träning måndag och så match mot Höllviken på onsdag. Kul!

Hur ser du på matchen mot Lerum med ett par dagars distans? Du var ju ganska missnöjd med ett par av målen ni släppte in.

-Så var det ju och så är det fortfarande. Det viktigaste är att vi lär oss av misstagen och jobbar med att utvecklas. Samtidigt vill jag vara tydlig med att det fanns många fler saker som jag var nöjd än missnöjd. Som jag sa efter matchen så var vi lite trögstartade första tio minuterna vilket kanske inte var så konstigt med tanke på att det var vår första match efter corona-uppehållet. Efter det tycker jag vi kontrollerar matchen bra och det är två utvisningar med kort mellanrum i andra perioden som dom utnyttjar och som gör att det blir jämnare än vad spelbilden visade.

Vad har du för tankar inför matchen mot Malmö?

-Ännu en svår bortamatch som samtidigt blir en härlig utmaning. Malmö är ett spelskickligt lag som är duktiga på att föra matcher och har många kvicka spelare som på egen hand kan skapa målchanser. Tror det kan bli en riktigt kul match.

Senast saknades Ulrik Weidman. Hur ser läget ut i truppen inför lördagen?

Ulrik kommer testa på uppvärmningen i morgon så får vi se hur det funkar. Om inte så spelar vi med samma formationer som i måndags, avslutar Hill.