Söndag
21 Nov 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Onsdag
12 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Lördag
22 Jan 1 match
Måndag
07 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Onsdag
23 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Idag 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Tisdag
25 Okt 1 match
Onsdag
02 Nov 1 match
Fredag
18 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Hemma
Örebro
ORE
Borta
Fagerhult
FHIB

Förlust i Örebro

27 februari 2022 09:00
Omgång 20

Det blev en klar förlust när herrlaget besökte IBF Örebro på lördagseftermiddagen. Slutresultatet skrevs till 10-5 där hemmalaget kunde vinna de två avslutande perioderna med hela 8-3. Mikael Hill hade följande att säga efter matchen.


-Det här blev en rejäl käftsmäll och förhoppningsvis en nyttig påminnelse om hur sårbar man är om man inte kommer upp i nivå, kommenterade Hill direkt efter matchen.

Vi visste om inför matchen att Örebro är ett lag som gör mycket mål och skapar många chanser vilket visade sig idag också. Att vinna matcher, framförallt på bortaplan, börjar med att sätta defensiven och från det bygga det offensiva spelet. Idag började vi i andra änden och fokuserade för mycket på att gå fram i banan, fastnade i deras låga försvar och öppnade upp oss bakåt. Spelar man på det sättet så brukar det innebära att motståndarna får kontringar eller kan etablera spel när vi är oorganiserade och inte sällan leder det till mål bakåt. Så också idag.

Med tanke på den solida försvarsinsatsen i onsdags så var det väldigt förvånande att se hur det såg ut i egen zon. Vad har du för förklaring?

Det finns så klart många anledningar till att man kommer fel in i matchen och inte får ordning på det. Jag vill inte komma med klyschor eller enkla bortförklaringar så man får ju börja med att ge Örebro beröm. Dom gör ju en jättebra match i ett väldigt utsatt läge men att vi presterar på så här låg nivå är en besvikelse. Skall jag hitta en punkt i spelet att sätta fingret på så är det att vi är för stillastående under långa stunder, både i offensiven och defensiven, och då blir man ett enkelt byte.

Ni kastade om en hel del i formationerna. Hur gick snacket på bänken och i omklädningsrummet?

Det vi pratar om på bänken och i omklädningsrummet stannar så klart inom laget. Gällande matchningen av laget så tvingades vi att justera när först William Snäll och sen Jesper Ekström tvingades utgå på grund av skador. Sen kände vi att vi ville försöka hitta en gnista. Ibland funkar det. Idag funkade det inte.

Du nämner skador på Snäll och Ekström. Det kommer ju olyckligt med tanke på vad som väntar om ett par veckor. Vad är prognosen på dom båda?

Ekström ska nog vara lugnt. Där räknar jag med att han är tillbaka i träning nästa vecka. Wille är jag rädd för att han kan missa ett par veckor. Vi hoppas han kan vara tillbaka till sista omgången eller till första kvalmatchen, avslutar Hill