Fredag
08 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Onsdag
03 Feb 1 match
Måndag
08 Feb 1 match
Fredag
12 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Torsdag
25 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Hemma
Åby
ABY
Borta
Fagerhult
FHIB

Weidman gör comeback mot Åby

5 mars 2022 09:00
Omgång 21

Efter fem matchers frånvaro på grund av skada gör FHIB´s spelmotor, Ulrik Weidman, comeback mot Åby IBK. Weidman hade följande att berätta om serieavslutningen, matchen mot Åby och hur det är att sitta bredvid och titta på När lagkamraterna spelar match.


Tillbaka efter fem matchers frånvaro. Hur är känslan att vara tillbaka till slutspurten av seriespelet och vad var det som höll dig borta från spel?

-Ja, det är klart att det är skönt att vara tillbaka och få ett par matcher innan kvalet drar igång. Jag behöver få ett par rejäla genomkörare och vi behöver avsluta starkt både för att säkra andraplatsen och för att gå in med en bra känsla i kvalet. Jag trodde inte det skulle ta sån tid att komma tillbaka. Jag halkade på parketten när vi tränade i C-hallen och det tog riktigt illa.

Vad kan du berätta om skadan?

-Underkroppsskada.

Två matcher återstår av seriespelet. Hur går tankarna?

-Vi vill ju ta oss tillbaka på vinnarspåret direkt så vi tittar bara på matchen mot Åby. Allt annat får tränarstaben sköta.

Och när det gäller matchen mot Åby. Vad har ni pratat om inför den?

-Vi har såklart tittat på detaljer från deras senaste matcher men främst har vi fokuserat på vårt egna spel och vad vi ska jobba med.

Var hittar vi nycklarna till ett bra resultat på lördag?

-Efter att ha släppt 10 mål senast så gäller det att vi hittar tillbaka till det stabila försvarsspel som vi haft under säsongen, avslutar Weidman.